inspiratie_elfer_advies

De adviseurs van Elfer Advies willen organisaties echt verder helpen en putten hieruit hun belangrijkste inspiratie. Elfer Advies staat open voor de wereld en laat zich graag inspireren door leidende gedachten en ideeën. Een aantal daarvan willen wij u niet onthouden:

 

De Elfer is een imposante berg
in Stubaital, Oostenrijk.

Een berg is meestal het product van omhoogwerkende krachten veroorzaakt door tektoniek en vulkanisme. Een hoger gelegen gebied in het landschap is altijd een dynamische situatie, waarbij de omhoogwerkende krachten tegen de erosie op werken. Erosie vindt plaats op gebieden met een grote helling, en zal als er geen omhoogwerkende krachten zijn uiteindelijk tot gevolg hebben dat er geen reliëf meer overblijft. Een fantastische metafoor voor diversiteit en situaties binnen organisaties.

William McDonough en Michael Braungart:
“Cradle to cradle: Duurzame ontwikkeling is de ontwikkeling waarbij de huidige generatie in haar noden voorziet, zonder de mogelijkheden daartoe voor de volgende generatie te beperken. Het Cradle-to-Cradle (C2C) principe gaat verder en wil voorzien in onze eigen noden, maar ook de toekomstige generaties van meer mogelijkheden voorzien. Het motto daarbij is probeer goed te zijn in plaats van minder slecht!”

 

Ludwig Mies von der Rohe:
‘Alleen een idee heeft de kracht zich zo ver te verspreiden.’

 

Gerrit Rietveld:
‘Een schepping moet de plaats veroveren in plaats van te beantwoorden aan de geldende eischen en de noodzakelijkheid. (192

design_element_full_2500px